Η Ερμιονίδα χθες, 4 Ιουλίου,  δέχθηκε ένα ισχυρό πλήγμα στο κομμάτι του Τουρισμού, μετά την πυρκαγιά που προκλήθηκε στην ξενοδοχειακή μονάδα Amanzoe στη θέση Άγιος Παντελεήμονας στο Κρανίδι. Ένα ξενοδοχείο στην κορυφή του λόφου με θέα 360 μοιρών που σου κόβει την ανάσα και σε πείθει ότι το κλισέ ”ζούμε στον ομορφότερο τόπο του κόσμου” μπορεί να μην είναι και τόσο άστοχο τελικά.
Βρεθήκαμε εκεί για να συνδράμουμε ο καθένας με ότι μέσο διέθετε, ώστε να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση. Είμαστε σίγουροι πως το ξενοδοχείο θα επανέλθει γρήγορα σε κανονικούς ρυθμούς προσελκύοντας ξανά επισκέπτες, οι οποίοι ενισχύουν σημαντικά την τοπική οικονομία, καθώς στην συγκεκριμένη μονάδα εργάζεται πλήθος κόσμου αλλά και πλήθος εξωτερικών συνεργατών και προμηθευτών επωφελείται από την λειτουργία της συγκεκριμένης ξενοδοχειακής μονάδας.
Θα ήθελα να εκφράσω την αισιοδοξία μου ότι όλα θα γίνουν όπως πριν και να πω ένα μεγάλο μπράβο στο Πυροσβεστικό Σώμα, στους εθελοντές πυροσβέστες, την Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, στο Δήμο Ερμιονίδας, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο προσωπικό του Amanzoe, στους ιδιοκτήτες βυτίων και μηχανημάτων , στους ιδιοκτήτες επαγγελματικών σκαφών, οι οποίοι παρέλαβαν τον κόσμο από το beach club αλλά και σε όσους εθελοντές βρέθηκαν εκεί μόνο και μόνο για να προσφέρουν την βοήθειά τους, η οποία αποδείχθηκε πολύτιμη.
Στα πρόσωπά όλων ήταν φανερά αποτυπωμένη η στεναχώρια για αυτό που συνέβη καθώς και η αγωνία για την επόμενη ημέρα. Εικόνα που εγώ προσωπικά δεν θα ξεχάσω ποτέ.
Δεν θα ανεβάσω καμία φωτογραφία από την χθεσινή κατάσταση, παρόλο που έχω πολλές, γιατί θεωρώ πως δεν βοηθούν σε κάτι. Θα συνεχίζω να δείχνω μόνο την ομορφιά του Ξενοδοχείου και της ευρύτερης περιοχής.
Προσοχή αυτό το καλοκαίρι γιατί ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πάντα εδώ.
Μείνετε ασφαλείς!
Αγγελική Λούμη- Γιαννικοπούλου
Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Ερμιονίδας