Παραλίες

Η Ερµιονίδα διαθέτει εκτεταµένο παραλιακό µέτωπο. Οι ακτές της έχουν χαρακτηριστικό δαντελωτό σχήµα και διαµορφώνονται πολλοί µικροί κολπίσκοι με παραλίες και λιµανάκια. Θα βρείτε ποικίλλο εύρος ακτών, ερηµικές ή µε πολυκοσµία, αµµώδεις ή µε βότσαλο, αρκετές από τις οποίες είναι βραβευµένες µε Γαλάζια Σηµαία. Στις περισσότερες µπορείτε να βρεθείτε οδικώς, ενώ υπάρχουν και πολλές που είναι προσβάσιµες µόνο διά θαλάσσης.

Μπίστι

ΜΠΙΣΤΙ

Μέσα στο ομώνυμο πευκόφυτο δάσος, δύο παραλίες με βότσαλο και βράχια έχουν πόσβαση με τα πόδια από την Ερμιόνη.

Πετροθάλασσα

ΠΕΤΡΟΘΑΛΑΣΣΑ

Μία από τις µεγαλύτερες παραλίες, µε ψιλό βότσαλο και άµµο. Δεν είναι οργανωµένη οπότε προµηθευτείτε τα απαραίτητα.

Πηγάδια ή Σαμπάριζα

ΠΗΓΑΔΙΑ Ή ΣΑΜΠΑΡΙΖΑ

Boρειοανατολικά από την Ερμιόνη και σε απόσταση 15 χλμ. θα συναντήσετε μια παραλία με άμμο και παραδοσιακές ταβέρνες δίπλα στη θάλασσα.

Δάρδιζα

ΔΑΡΔΙΖΑ

Παραλία με μικρά βότσαλα και άμμο, σχετικά οργανωμένη. θα την βρείτε σε απόσταση 4 χλμ. βόρεια από την Ερμιόνη.

Κουβέρτα

ΚΟΥΒΕΡΤΑ

Ιδανική για καταδύσεις και ψαροντούφεκο, βρίσκεται σε έναν πανέμορφο όρμο με καταγάλανα ήρεμα νερά και άμμο, μόλις 8 χλμ. από την Ερμιόνη.

Άγιος Αιμιλιανός

ΑΓΙΟΣ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ

Η «χερσόνησος των επωνύμων», όπως είναι περισσότερο γνωστός ο Άγιος Αιμιλιανός, βρίσκεται κοντά στο Πόρτο Χέλι και ξεχωρίζει για τα πρασινογάλαζα νερά και το καταπράσινο μαγευτικό τοπίο που προσφέρει απλόχερα στον επισκέπτη.

Κόστα

ΚΟΣΤΑ

Βραβευμένη με γαλάζια σημαία, διαθέτει ρηχά νερά, άμμο και βότσαλο αλλά και υπέροχη θέα στο νησί των Σπετσών. Απέχει 4,5 χλμ. νοτιοανατολικά από το Πορτοχέλι, στον όμορφο οικισμό της Κόστας, μπροστά σε εστιατόρια και καφέ.

Κωστούλα

ΚΩΣΤΟΥΛΑ

Μια από τις ομορφότερες παραλίες της περιοχής σε ένα παρθένο περιβάλλον με ρηχά πρασινογάλανα νερά. Η ακτή είναι ουσιαστικά μια στενή λωρίδα με πεύκα κατά μήκος της. Δεν είναι οργανωμένη και αξίζει σίγουρα να κολυμπήσετε καθώς η θάλασσα είναι υπέροχη, το περιβάλλον ήρεμο και συνήθως χωρίς πολύ κόσμο.

Χινίτσα

ΧΙΝΙΤΣΑ

Βρίσκεται ανάμεσα στην Κόστα και στο Πόρτο Χέλι και είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία. Διαθέτει ρηχά νερά και αμμώδη ακτή, είναι πλήρως οργανωμένη και από εδώ θα απολαύσετε την υπέροχη θέα στο νησάκι της Χινίτσας.

Παραλία Κορακίας

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΟΡΑΚΙΑΣ

Διπλή παραλία βορειοδυτικά του Πορτοχελίου. Από τις οµορφότερες στην περιοχή, µε µεγάλα βότσαλα, βρίσκεται µέσα σε ένα πευκόφυτο δάσος της Κορακιάς. Η πρόσβαση εδώ είναι δύσκολη λόγω του χωµατόδροµου, αλλά το τοπίο θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω.

Λιμανάκια

ΛΙΜΑΝΑΚΙΑ

Στα νοτιοανατολικά του Αγ.Αιμιλιανού, είναι αμμώδης παραλία με πεντακάθαρα νερά.

Χρυσή Ακτή

ΧΡΥΣΗ ΑΚΤΗ

Ακριβώς απέναντι από τις Σπέτσες, στον οικισµό του Αγίου Αιµιλιανού, µε άµµο και ρηχά νερά είναι ιδιαίτερα δηµοφιλής.

Κουνούπι

ΚΟΥΝΟΥΠΙ

Η όμορφη αυτή παραλία ανήκει στο Κρανίδι αλλά αποτελεί συνέχεια του Αγίου Αιµιλιανού. Ένα µονοπάτι σε αδιέξοδο χωµατόδροµο καταλήγει σε µια βοτσαλωτη πανέµορφη παραλία µε θέα στο νησάκι Κουνούπι, ενώ αν συνεχίσετε το δρόµο µέχρι το αδιέξοδο θα βρείτε µία ακόµα πανέµορφη ακτή.

Δορούφι

ΔΟΡΟΥΦΙ

Αμμώδης ακτή σε απόσταση 2,5 χλμ. νοτιοδυτικά από την Κοιλάδα. Ιδανική εάν θέλετε να ψαρέψετε.

Λάκκες

ΛΑΚΚΕΣ

Διαθέτει ψιλό βότσαλο και θα φτάσετε εδώ σε μόλις 6 χλμ. από την Κοιλάδα.

Θυνί

ΘΥΝΙ

Καταγάλανα νερά, λεπτή άμμος και πράσινο που φτάνει σχεδόν στη θάλασσα είναι τα βασικά της χαρακτηριστικά. Βρίσκεται νότια, σε απόσταση 6 χλμ. από την Κοιλάδα και δεν είναι οργανωμένη.

Λεπίτσα

ΛΕΠΙΤΣΑ

Αμμουδιά πνιγμένη στο πράσινο και θάλασσα με ζεστά και ρηχά νερά, 1,5 χλμ. δυτικά από την Κοιλάδα. Ιδανική κυρίως για οικογένειες με παιδιά.

Σαλάντι

ΣΑΛΑΝΤΙ

Μία από τις μεγαλύτερες παραλίες του νομού, με χοντρό βότσαλο και πεντακάθαρα βαθιά νερά. Θα την βρείτε σε απόσταση 5 χλμ. από τα Δίδυμα.

Λάζες

ΛΑΖΕΣ

Βρίσκεται 3,5 χλμ. από τον οικισμό των Φούρνων και διαθέτει χοντρό βότσαλο.

Λαμπαγιαννάς

ΛΑΜΠΑΓΙΑΝΝΑΣ

Με ψιλό βότσαλο και άμμο, θα τη συναντήσετε σε 3,5 χλμ. από τους Φούρνους.