Marina Porto Heli

Η Marina Porto Heli, είναι το νέο πολυαναμενόμενο Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών που βρίσκεται στις νότιες ακτές της Αργολίδας και συγκεκριμένα στοκοσμοπολίτικο Πόρτο Χέλι.

Η τοποθεσία της αποτελεί τον ιδανικότερο προορισμό σκαφών αναψυχής, λόγω της ασφαλούς θέσης της εντός του όρμου Πορτοχελίου που υποδέχεται κάθε σκάφος που καταπλέει στον Αργολικό κόλπο, καθότι η ευρύτερη περιοχή που αποτελεί τον Δήμο Ερμιονίδας, περιβάλλεται από σημαντικούς πολιτιστικούς και ιστορικούς χώρους και κοσμοπολίτικα θέρετρα, με εύκολη πρόσβαση στην Αθήνα και σε κοντινή απόσταση από τα όμορφα νησιά των Σπετσών και της Ύδρας. Από τεχνικής πλευράς, η μαρίνα με χερσαία ζώνη εμβαδού 8.530 τ.μ. και θαλάσσια ζώνη εμβαδού 49.830 τ.μ., έχει δυναμικότητα που ανέρχεται στις 149 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής, με παροχές ρεύματος και νερού επί του σημείου πρόσδεσής τους. Τα λιμενικά έργα αποτελούνται εξ ολοκλήρου από πλωτά ανεξάρτητα προκατασκευασμένα στοιχεία. Η σύνδεση των πλωτών πρόσβασης με το παραλιακό μέτωπο γίνεται μέσω κεκλιμένων κινητών επιπέδων (γέφυρες).

Έχει πραγματοποιηθεί επέκταση του υφιστάμενου παραλιακού μετώπου κατά 35μ. επί μήκους 280μ. . Για την ανέλκυση και καθέλκυση μικρών σκαφών, έχει κατασκευαστεί μικρή ράμπα πλάτους 5 μ. Στο πλαίσιο των κηποτεχνικών έργων, έχουν φυτευτεί καθ΄ όλο το μήκος της παρέμβασης δένδρα, θάμνοι, αναρριχώμενα φυτά, ποώδη πολυετή φυτά και χλοοτάπητας από μίγμα σπόρων. Δημιουργείται ένας άξονας πρασίνου κατά μήκους της παραλιακής οδού, που αναβαθμίζει το σύνολο του οικισμού. Στη χερσαία ζώνη, επίσης, χωροθετούνται οι απαιτούμενες υπαίθριες θέσεις στάθμευσης, περιλαμβανομένων ειδικών θέσεων ΑΜΕΑ.

Η παρουσία της μαρίνας αναμένεται να δημιουργήσει αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή από μεγαλύτερα σκάφη, που θα έχουν πλέον την δυνατότητα για μεγαλύτερη διάρκεια παραμονής, με ασφαλή ελλιμενισμό και σύγχρονες παροχές.Κατά συνέπεια το σύνολο της περιοχής του Δήμου Ερμιονίδας θα δέχεται αυξημένοαριθμό επισκεπτών, οι οποίοι θα ενισχύσουν όλους τους κλάδους που επιχειρούν στην περιοχή κατά την τουριστική περίοδο, ήτοι: φιλοξενίας, εστίασης, προμηθειών, μεταφοράς, αναψυχής, αθλητισμού, κ.λπ. Η μαρίνα αποτελεί ένα ζωντανό οργανισμό, ο οποίος καλείται να προσφέρει υπηρεσίες τόσο στους θερινούς επισκέπτες όσο και στην τοπική κοινωνία καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, μέσα από ίδιες δράσεις αλλά και συνέργειες με τοπικούς φορείς.
Με γνώμονα την καινοτομία και την αξιοπιστία η Marina PortoHeli αναμένεται μπει σε πλήρη λειτουργία το καλοκαίρι του 2021, έτοιμη να γίνει τόπος διαρκούς παραμονής σκαφών αναψυχής και εστία πολιτιστικών δρώμενων, με παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και απόλυτο σεβασμό προς το Αργολικό περιβάλλον.

Kαταδυτικός Τουρισμός

Νιώσε την ελευθερία.
Ο καταδυτικός τουρισμός αποτελεί μια δραστηριότητα των ειδικών εναλλακτικών μορφών τουρισμού και συγκεκριμένα του θαλάσσιου τουρισμού. Αφορά ένα αρκετά μεγάλο σύνολο ατόμων το οποίο αποτελείται από τουρίστες με ένα κοινό ενδιαφέρον, την εξερεύνηση του βυθού των θαλασσών. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ποιοτική μορφή τουρισμού επειδή ελκύει, σύμφωνα με έρευνες, ως επί το πλείστον άτομα υψηλότερου μορφωτικού επιπέδου.
Υπάρχει σημαντικός πλούτος στους βυθούς της θαλάσσιας περιοχής του Δήμου Ερμιονίδας, ο οποίος αποτελεί αντικείμενο για εξερεύνηση από τους ερασιτέχνες δύτες. Ο βυθός της Ερμιονίδας έχει σημαντικό ενδιαφέρον για τους λάτρεις του υγρού στοιχείου οι οποίοι μπορούν να διαπιστώσουν την ομορφιά της υποθαλάσσιας ζωής κάτω από τις παραλίες. Με τις φιάλες αέρα και τον ειδικό εξοπλισμό που φορούν μπορούν να βουτήξουν και να εξερευνήσουν τον υποβρύχιο βυθό με τους ζώντες οργανισμούς και την υποθαλάσσια γεωμορφολογία του. Να εξερευνήσουν τα βυθισμένα στοιχεία του
πολιτισμού μας. Η υποβρύχια περιήγηση σε υποθαλάσσια αξιοθέατα και ειδικές ξεναγήσεις για τις υποβρύχιες μοναδικότητες ταιριάζουν στους λάτρεις των καταδύσεων και μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης και παράλληλα να ενισχύσει την προσπάθεια για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου καθώς οι καταδύσεις μπορούν να γίνονται εδώ σε 12 μηνη βάση.

Scuba Diving
Σας καλούμε να γνωρίσετε και να έρθετε σε επαφή με τα καταγάλανα και κρυστάλλινα νερά των κόλπων του Πορτοχελίου και της ευρύτερης περιοχής. Να
περάσετε ώρες ανεμελιάς και ξεγνοιασιάς απολαμβάνοντας τον λαμπερό ήλιο, την κατάδυση και την καλή παρέα. Να εξερευνήσετε τον βυθό, να κολυμπήσετε και να διασκεδάσετε. Οι περιηγήσεις και υποβρύχιες εξερευνήσεις σας χαρίζουν μια μοναδική εμπειρία η οποία δεν θα ξεθωριάσει ποτέ από το μυαλό σας.

Discover Scuba Diving – DSD
Οι καταδύσεις γνωριμίας, γνωστές και ως DSD (Discover Scuba Diving) είναι καταδύσεις όπου άτομα χωρίς βασική εκπαίδευση αυτοδύτη ή πιστοποίηση, μπορούν υπό την καθοδήγηση ενός εκπαιδευτή καταδύσεων, να κάνουν τη πρώτη τους γνωριμία με τον υπέροχο κόσμο του βυθού. Αυτές οι καταδύσεις αποτελούν μια ευκαιρία για τους ενδιαφερόμενους να βιώσουν την ευχάριστη εμπειρία της αυτόνομης κατάδυσης. Η κατάδυσης γνωριμίας αποτελεί το πρώτο βήμα ενώ το 75% περίπου  των ανθρώπων που το επιχείρησαν είτε υιοθέτησαν την κατάδυση σαν ένα ξεχωριστό χόμπι είτε το εξέλιξαν και μετέτρεψαν το χόμπι τους, σε επάγγελμα. Μπορείς και εσύ να έρθεις μαζί μας να καταδυθείς, προσθέτοντας στο προσωπικό  βιβλίο των εμπειριών σου, ανεξίτηλες εικόνες από το πρώτο σου υποθαλάσσιο ταξίδι.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ergo Dive
Porto Heli Scuba Club

Θαλάσσιο Σκι- Ververoda Water Ski Center

Πρόκειται για μια από τις διασημότερες και αρχαιότερες επιχειρήσεις εναλλακτικού τουρισμού στην Ερμιονίδα, δεδομένου ότι λειτουργεί από το 1976. Ο ανωτέρω λόγος γίνεται για την διεθνούς φήμης σχολή θαλασσίου σκι που βρίσκεται στην πανέμορφη λιμνοθάλασσα της Βερβερόντας στο μαγευτικό Πόρτοχέλι.
Ιδρυτής της ο Παγκοσμίου φήμης Έλληνας προπονητής Δημήτρης Κουρούνης μαζί με την γνωστή πρωταθλήτρια Ελλάδος θαλασσιού σκι επι σειρά ετών γυναίκα του Πατρικία (πρωταθλήτρια Ευρώπης Seniors 2017).
Τα τελευταία χρόνια, συνιδιοκτήτης είναι και ο Πορτοχελιώτης και πρωταθλητής Δημήτρης Φραντζής. Στις υψηλών προπονητικών προδιαγραφών εγκαταστάσεις της σχολής έχουν φιλοξενηθεί εδώ και σαράντα έξι χρόνια αγώνες διεθνούς φήμης, με την συμμετοχή της αφρόκρεμας του αθλήματος ανά την υφήλιο, ενώ αποτελεί και αγαπημένο προορισμό και πολλών γνωστών εγχώριων αλλά και ξένων υψηλού κύρους επιχειρηματιών που δηλώνουν λάτρεις τόσο του θαλασσίου σκι όσο και της Ερμιονίδας.
Η Ververoda Water ski Center λειτουργεί σχεδόν όλο το χρόνο καθημερινά από το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου, για να εξυπηρετήσει τους σκιέρ όλων των επιπέδων…

Ιστιοπλοΐα

Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Ερμιόνης ιδρύθηκε στην Ερμιόνη Αργολίδας με σκοπό την ενασχόληση των νέων ανθρώπων της περιοχής με το άθλημα της ιστιοπλοΐας.
Πίσω από κάθε ιστιοπλοϊκή διοργάνωση βρίσκονται οικογένειες της Ερμιόνης που με όραμα, προσωπική εργασία και διάθεση ιδίων χρηματικών πόρων, καθιέρωσαν τον Όμιλο όχι μόνο στην τοπική κοινωνία της Ερμιόνης, αλλά και πανελλαδικά με την αναγνώρισή του από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, λαμβάνοντας την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση από τη Γ.Γ.Αθλητισμού. Η αναγνώριση αυτή, είχε ως αποτέλεσμα την ανάθεση στο Ναυταθλητικό Όμιλο Ερμιόνης από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, δύο Πανελληνίων Κυπέλλων Ιστιοπλοΐας, τύπου Optimist, για παιδιά ηλικίας από 7 έως 11ετών επί 2 συνεχή έτη και ενός Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας, τύπου Optimist, για παιδιά ηλικίας έως 15 ετών. Οι αγώνες διεξήχθησαν στην Ερμιόνη, η όλη διοργάνωση υποστηρίχθηκε από τον Όμιλό μας και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Στους αγώνες έλαβαν μέρος 250 παιδιά την πρώτη χρονιά και 700παιδιά τη δεύτερη χρονιά, από όλη την Ελλάδα.

Πέρα όμως από τα πρωταθλήματα, είναι συγκινητικό να βλέπουμε να γεμίζει η θάλασσά μας από άσπρα πανάκια με τα σκάφη των παιδιών που μαθαίνουν τη ναυτική τέχνη και την ομορφιά της θάλασσας, αφού όπως γνωρίζουμε, στην περιοχή που έχει την έδρα του ο Όμιλός μας, τον 2 π.Χ. αιώνα(κατά τον Παυσανία) το πιο σημαντικό και μοναδικό γεγονός για τα χρόνια εκείνα ήταν οι ιστιοπλοϊκοί και κωπηλατικοί αγώνες που διεξάγονταν προς τιμήν του «Διονύσου Μελαναίγιδος». Μάλιστα, ο Παυσανίας, αναφέρει ότι οι αγώνες αυτοί, ήταν οι μοναδικοί στον Ελλαδικό χώρο, και γι’ αυτό η Ερμιόνη θεωρείται η
πατρίδα των εν λόγω αγώνων. Ο ναυταθλητισμός άλλωστε δύναται να συνδυαστεί με παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και να βελτιώσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του τόπου, ενισχύοντας έτσι την προβολή του.

Αλιευτικός Τουρισμός

O Αλιευτικός Τουρισμός είναι μια εναλλακτική μορφή τουρισμού, η οποία δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη ή στο τουρίστα της Ερμιονίδας να μπει σε ένα επαγγελματικό σκάφος, είτε για αναψυχή και επίδειξη τρόπων ψαρέματος, είτε για ψάρεμα. Είναι μια δραστηριότητα ιδιαίτερα διαδεδομένη σε πολλά μέρη του κόσμου.
Ο αλιευτικός τουρισμός αντιπροσωπεύει στο μέγιστο βαθμό τον ελληνικό χαρακτήρα .Η δραστηριότητα αυτή, συνδυάζει όλα όσα αντιπροσωπεύουν την χώρα μας: ήλιο, θάλασσα, γνήσια ελληνική γαστρονομία και την καλύτερη φιλοξενία! Η Ερμιονίδα είναι ένας υπέροχος τόπος με πολλές φυσικές ομορφιές κάποιες από τις οποίες μπορείς να επισκεφθείς μόνο με σκάφος. Κατά την διάρκεια της εναλλακτικής αυτής μορφής τουρισμού ο επισκέπτης βιώνει μια ξεχωριστή εμπειρία, ψαρεύοντας και κολυμπώντας στα καταγάλανα καθαρά νερά της Ερμιονίδας σε ερημικούς κολπίσκους ενώ παράλληλα έχει την δυνατότητα να απολαύσει προϊόντα της τοπικής γαστρονομίας, κατά την διάρκεια του γεύματός του.
Η ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού στην Ερμιονίδα συμβάλλει στην αύξηση της προβολής των αλιέων και ενθαρρύνει την αναγνώριση και την κατανόηση του πολυσύνθετου τομέα δραστηριοτήτων τους. Μην ξεχνάμε ότι η γαστρονομία στην Ερμιονίδα συνδέεται παραδοσιακά με προϊόντα αλιείας και ότι οι παραδοσιακοί κλάδοι διατήρησης και μεταποίησης θα μπορούσαν να αποτελέσουν βασικό πλεονέκτημα για τον τουρισμό που αναπτύσσεται γύρω από τον κλάδο της αλιείας.
Εξάλλου λαμβάνοντας υπόψη πως το ψάρεμα με καλάμι προσφέρει πολλά κοινωνικά οφέλη και έχει θετικό αντίκτυπο στην υγεία και την ευημερία, θεωρούμε πως είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
D.M. Ermioni Fishing Tours

Fishing charters-Fishing lessons

Σας καλούμε να γνωρίσετε τον αλιευτικό τουρισμό στην Ερμιονίδα, ψαρεύοντας παραδοσιακά με παραγάδι και με σύγχρονες τεχνικές slow- trolling με καλάμι σε αξιόπλοο σκάφος της γαλλικής εταιρίας jeanneau.
Ελάτε να κολυμπήσουμε στο Δοκό στην Ερμιόνη και την Υδρα , παραλίες που είναι προσβάσιμες μόνο με σκάφος. Υπάρχει δυνατότητα και ολοήμερης βόλτας με φαγητό.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Pavlos Pavlidis Fishing