Ο Πολιτιστικός Σύλλογος και η Κοινότητα Θερμησίας μας προσκαλούν σήμερα στον υπέροχο αυτό τόπο της Ερμιονίδας, με αφορμή την αυριανή Γιορτή του Αγ. Φανουρίου.
Πρόκειται για μια εξαιρετική και παραδοσιακή Θρησκευτική Πανήγυρη που πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά στην Θερμησία, έναν τόπο που δεν έχει αλλοιωθεί από τον τουρισμό και που κάποιος μπορεί να απολαύσει τις διακοπές του πραγματοποιώντας εξαιρετικά ποιοτικές φυσιολατρικές αποδράσεις.
Απόψε στις 19.00 θα τελεστεί Μ. Εσπερινός στο εκκλησάκι του Αγ. Φανουρίου, όπου παραδοσιακά προσέρχεται πλήθος πιστών με φανουρόπιτες στα χέρια ως τάματα στον Άγιο και τη μνήμη του.
Στην συνέχεια θα ακολουθήσει γλέντι στην πλατεία του χωριού με Δημοτική και Λαϊκή ορχήστρα, η οποία θα ξεσηκώσει και θα ενώσει με την μουσική ντόπιους και επισκέπτες του προορισμού Ερμιονίδα.
Συγχαρητήρια σε όσους κοπιάζουν, ώστε να πραγματοποιούνται τέτοιου είδους εκδηλώσεις, που έχουν σκοπό να διατηρούν και να μεταλαμπαδεύουν την θρησκευτική και πολιτιστική μας κληρονομιά.
Ένα μεγάλο μπράβο στον Πολιτιστικό Σύλλογο Θερμησίας, στην Κοινότητα Θερμησίας ως Διοργανωτές αλλά και στον Δήμο Ερμιονίδας και την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας ως συνδιοργανωτές.
Φυσικά άξιοι συγχαρητηρίων είναι κάθε φορά οι εθελοντές οι οποίοι πάντα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για το καλό του τόπου.
Δίνουμε ραντεβού απόψε στην υπέροχη Θερμησία με φόντο τον επιβλητικό βράχο και το Ενετικό Κάστρο της.
Αγγελική Λούμη Γιαννικοπούλου
Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Ερμιονίδας