Ολοκληρώθηκε με επιτυχία για άλλη μια χρονιά η συμμετοχή του Δήμου Ερμιονίδας στην μεγάλη Τουριστική Έκθεση ”World Travel Market”, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, από 7-9 Νοεμβρίου. Ο Δήμος Ερμιονίδας δηλώνοντας δυναμικά την παρουσία του φιλοξενήθηκε μαζί με άλλους Δήμους, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο νέο περίπτερο του ΕΟΤ με καινοτομίες και events, αποπνέοντας αυτοπεποίθηση και σιγουριά για το μέλλον του τουρισμού.
Η επισκεψιμότητα στο Περίπτερο του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Πελοποννήσου ήταν ανέλπιστα δυνατή.
Στον χώρο μας φιλοξενήθηκε εκπρόσωπος των ξενοδοχείων AKS, η οποία προώθησε με τον καλύτερο τρόπο την Ερμιονίδα , μέσω της προβολής των δύο ξενοδοχείων που δραστηριοποιούνται στο Πορτοχέλι.
Στη διάρκεια της World Travel Market πραγματοποιήθηκαν δεκάδες επαγγελματικές συναντήσεις με σημαντικούς buyers και εξειδικευμένες επαγγελματικές ενώσεις με ισχυρή παγκόσμια παρουσία.
Πραγματοποιήσαμε σημαντικές επαφές με φορείς του Τουρισμού, tour operators, αεροπορικές εταιρείες, ταξιδιωτικούς bloggers, ιδιοκτήτες που διαχειρίζονται πλατφόρμες νέων ηλεκτρονικών τεχνολογιών, με start up επιχειρήσεις αλλά και με διεθνή μέσα τουριστικής προβολής.
Ενδιαφέρουσες συζητήσεις είχαμε με τον Υπουργό τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια, τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη και την Διευθύντρια του ΕΟΤ του Ηνωμένου Βασιλείου κα Ελένη Σκαρβέλη.
Με σύνθημα “Celebrating The Best In Travel” τα Wanderlust Travel Awards που απονέμει κάθε χρόνο το Wanderlust Travel Magazine, βραβεύουν τα #αστέρια του παγκόσμιου τουρισμού.
Φέτος, η Ελλάδα έχει την τιμητική της, με το Βραβείο Most Desirable Country. Η Ελλάδα είναι ο πιο επιθυμητός #προορισμός της Ευρώπης!
Επίσης, η Πελοπόννησος, μαζί με άλλους 10 προορισμούς, βραβεύτηκε από το κοινό της βρετανικής αγοράς στα Greek Travel Awards.
Ως Αντιδήμαρχος Τουρισμού, εκπροσωπώντας τον Δήμο Ερμιονίδας αλλά και όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις του τόπου στη WTM στο Λονδίνο, προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την ομορφιά και την αυθεντικότητα της Ερμιονίδας, τις βιωματικές εμπειρίες που μπορεί να ζήσει κάποιος ερχόμενος στην περιοχή μας, την εγγύτητα του τόπου από τα δύο Διεθνή Αεροδρόμια αλλά κυρίως την ασφάλεια του προορισμού, εστιάζοντας στην ανάδειξη του τόπου μας ως ιδανικού προορισμού για όλες τις εποχές.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κα Άννα Καλογεροπούλου, την διευθύντρια του γραφείου του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κα Παναγιώτα Ασημάκου και την διευθύντρια Τουρισμού της Περιφέρειας κα Κανέλλα Καράμπελα για την άρτια και εποικοδομητική συνεργασία κατά την διάρκεια της έκθεσης.
Είμαι πολύ περήφανη για τη χώρα μου, για την Πελοπόννησο, για την Ερμιονίδα και τους ανθρώπους του τουρισμού!
Με εκτίμηση
Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Ερμιονίδας
Λούμη Γιαννικοπούλου Αγγελική