Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε την Ερμιονίδα και την Κοινότητα Ερμιόνης για να παρακολουθήσει και να τιμήσει με την παρουσία του την γιορτή. Η όμορφη Ερμιόνη ντυμένη στα ”ροδοκόκκινά της”, υποδέχθηκε και φιλοξένησε τους εκατοντάδες επισκέπτες που έφτασαν εκεί, απ’ όλους τους προορισμούς και εμείς πάντα πιστοί στο ετήσιο πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου, ήμασταν εκεί να τους υποδεχθούμε.
Η εκδήλωση παρουσιάστηκε σε δύο ενότητες- μέρες, ξεκινώντας από το Σάββατο 30/10 με την ποδηλατάδα, όπου με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Ερμιονίδας και αφετηρία την Πλατεία Πεύκου, οι ποδηλάτες μας πραγματοποίησαν μία όμορφη βόλτα και από τα γραφικά στενά της Ερμιόνης βρέθηκαν στα ροδοπερίβολα του κτήματος ‘’Κόντου’’ , στο οποίο ξεναγήθηκαν και απόλαυσαν χυμό ρόδι για να επιστρέψουν ξανά στο σημείο απ’ όπου ξεκίνησαν. Στη συνέχεια στην Πλατεία Πεύκου, μία από τις πιο γραφικές γειτονιές της Ερμιόνης, πλήθος κόσμου ‘’ταξίδεψε’’ με τα τραγούδια του Χρήστου Δάντη σε ένα ονειρεμένο περιβάλλον που σε παρέπεμπε σε σκηνικό ταινίας του ελληνικού κινηματογράφου.
Η επόμενη ενότητα – μέρα ξεκίνησε με το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού, το οποίο διοργάνωσαν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Ερμιονίδας. Ακολούθησαν οι ομιλίες του εκπροσώπου των Ροδοπαραγωγών κ. Δημήτρη Κόντου, των Βουλευτών του νομού, των εκπροσώπων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με κύριο εκπρόσωπο τον Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Γιάννη Γεωργόπουλο, ο οποίος κλείνοντας προσκάλεσε τον κόσμο να περιηγηθεί στα περίπτερα της Έκθεσης με την συνοδεία παραδοσιακών ακουσμάτων και χορών από την Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης.Περίπτερα, τα οποία βρίσκονταν κατά μήκος του Κεντρικού λιμανιού, διακοσμημένα με αγάπη για το ρόδι, με αγάπη για τον τόπο, όπου οι εκθέτες υποδέχονταν τον κόσμο με όλη την θέρμη και την φιλοξενία που αρμόζει στους ανθρώπους-οικοδεσπότες της Ερμιονίδας.
Η Γιορτή Ροδιού αποτελεί θεσμό για τον τόπο μας τα τελευταία χρόνια. Έχει παγιωθεί και αναφέρεται ως ετήσια γιορτή του Δήμου Ερμιονίδας στην επίσημη τουριστική ιστοσελίδα μας, visitermionida.gr στην ενότητα εκδηλώσεις, όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος γνωρίζει, πως αν επισκεφθεί την Ερμιονίδα το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου θα έχει την ευκαιρία να ζήσει αξέχαστες στιγμές πολιτισμού και γαστρονομίας στις γειτονιές της Ερμιόνης, όπου πρωταγωνιστής είναι το ρόδι και να θαυμάσει την πανέμορφη διακόσμηση των καταστημάτων εστίασης και των σπιτικών, να γευτεί, να διασκεδάσει, να απολαύσει, να διδαχθεί.
Θα ήθελα να δώσω

συγχαρητήρια

σε όλα τα μέλη της Επιτροπής Διοργάνωσης της 10ης Γιορτής Ροδιού στην Ερμιόνη, ήταν τιμή μου που υπήρξα μέλος της και να κάνω την ευχή η Γιορτή Ροδιού να έχει κάθε χρόνο ανοδική πορεία στην επιτυχία. Ιδιαίτερη αναφορά θα ήθελα να κάνω στον Δαμιανό Κουτούβαλη, τον Δημήτρη Κόντο και τον Δαμιανό Νάκο, με τους οποίους έτυχε να συνεργαστώ παραπάνω και τους ευχαριστώ για την άρτια προσωπική μας συνεργασία και την εργατικότητα τους όλες αυτές τις μέρες της προετοιμασίας της Γιορτής, την οποία θαύμασα, καθώς και το γεγονός πως με έκαναν να αισθανθώ μέλος μιας ομάδας στην οποία δεν είχα συμμετάσχει ξανά.

Ιδιαίτερα ευχαριστώ στον Γιάννη Σωτηρόπουλο για τις ολονύκτιες ώρες που μας αφιέρωσε φτιάχνοντας με υπομονή τις μακέτες των εκτυπώσεων και φυσικά τον Δήμαρχό μας, Γιάννη Γεωργόπουλο, χάρις την επιθυμία και στήριξη του οποίου ξεκίνησε η προετοιμασία της 10ης Γιορτής Ροδιού στην Ερμιόνη και στην Ερμιονίδα. Γιατί ιδανικά, όταν γιορτάζει μια Κοινότητα, γιορτάζει και στηρίζει όλη η Ερμιονίδα.
Προβάλουμε τον τόπο μας, προβάλουμε την Ερμιονίδα!
Με εκτίμηση
Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Ερμιονίδας
Αγγελική Λούμη Γιαννικοπούλου