Ολοκληρώθηκαν οι Διεθνείς Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες ”BLUE CUP”, μία διοργάνωση της Εταιρείας Dream Yacht Hellas, η οποία φέτος γιόρτασε τα 30 χρόνια της. Τα 35 σκάφη που έλαβαν μέρος στους αγώνες με συνολικό αριθμό πληρωμάτων 215 άτομα από 12 χώρες, επισκέφθηκαν νησιά και λιμάνια του Αργοσαρωνικού.
Την Τρίτη 26/10 τα σκάφη, μετά το πέρας του ημερήσιου αγώνα, πρυμνοδέτησαν στο λιμάνι της Ερμιόνης, όπου το βράδυ πραγματοποιήθηκαν οι απονομές των αγώνων της ημέρας με τη συνοδεία παραδοσιακών χορών της Χορευτικής Ομάδας Ερμιόνης, στην προβλήτα του λιμανιού και δείπνο στο εστιατόριο ”Γανώσης”. Στις απονομές παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Γεωργόπουλος, ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ερμιόνης κ. Μερτύρης, ο Αντιδήμαρχος κ. Τσαμαδός, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ερμιόνης κ. Γανώσης και ο Προϊστάμενος του Β’ Λιμενικού τμήματος Ερμιόνης κ. Παππάς. Η Κοινότητα Ερμιόνης τίμησε τους νικητές με συλλεκτικά μετάλλια των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.
Την Πέμπτη 28/10 τα σκάφη πρυμνοδέτησαν στο λιμάνι του Πορτοχελίου, έχοντας ολοκληρώσει το πρόγραμμα των αγώνων. Το βράδυ ακολούθησε η Τελετή κλεισίματος του 30ου Blue Cup στο εστιατόριο ”Epavlis”, όπου πραγματοποιήθηκαν οι απονομές της ημέρας αλλά και της συνολικής κατάταξης της διοργάνωσης, υπό το φως των βεγγαλικών. Οι συμμετέχοντες και οι διοργανωτές ”ταξίδεψαν” στην ελληνική λαογραφία και τον ελληνικό πολιτισμό μέσω των χορών που παρουσίασε, σε δύο ενότητες, το Χορευτικό του Δήμου Ερμιονίδας. Επίσης είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις ομορφιές του τόπου μας μέσα από ένα βίντεο, το οποίο αναδείκνυε τον φυσικό, αρχαιολογικό, πολιτιστικό και γαστρονομικό πλούτο της Ερμιονίδας. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός καλύτερου αποκριάτικου κουστουμιού μεταξύ των πληρωμάτων στα πλαίσια του Halloween, όπου οι συμμετέχοντες παρουσίασαν τα κοστούμια τους και αμέσως μετά επιδόθηκαν σε χορευτικές φιγούρες δημιουργώντας μια εύθυμη ατμόσφαιρα.Την τελετή κλεισίματος στο Πορτοχέλι τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ.Γεωργόπουλος, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Λούμη, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πορτοχελίου κ. Κόκκαλης και ο Προϊστάμενος του Α’ Λιμενικού Τμήματος Πορτοχελίου κ. Στρατηγάκης. Η Κοινότητα Πορτοχελίου τίμησε τους νικητές με στεφάνια ελιάς, συλλεκτικά μετάλλια των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και καλάθια με τοπικά προϊόντα.
Και στις δύο εκδηλώσεις ο Δήμος Ερμιονίδας τίμησε την διοργάνωση με μία αναμνηστική τιμητική πλακέτα.
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Ευθύμη Μπιμπή για την άψογη συνεργασία και την συμβολή του, όσον αφορά στην προσπάθειά μας στην επέκταση της Τουριστικής Σεζόν στην Ερμιονίδα, καθώς τα λιμάνια της Ερμιόνης και του Πορτοχελίου γέμισαν ιστιοπλοϊκά σκάφη δημιουργώντας μια αίσθηση καλοκαιριού με τα πληρώματά τους να κατακλύζουν τις δύο Κοινότητες, ενισχύοντας την τοπική οικονομία.
Τέλος, ευχαριστώ προσωπικά την οικογενειακή επιχείρηση Ermionis και τον κ.Ευάγγελο Δημαράκη για την προσφορά τοπικών προϊόντων μελιού και λαδιού, τα οποία δόθηκαν στους νικητές στην τελετή κλεισίματος στο Πορτοχέλι.
Με εκτίμηση
Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Ερμιονίδας
Λούμη Γιαννικοπούλου Αγγελική