Ο Δήμος Ερμιονίδας φιλοξενήθηκε στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κάτω από την ”ομπρέλα” του ΕΟΤ, δηλώνοντας δυναμικά την παρουσία του σε ένα περιβάλλον με λιτή αισθητική και έντονο το άρωμα Ελλάδας.
Η επισκεψιμότητα στο Περίπτερο του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Πελοποννήσου ήταν εξαιρετική, τηρουμένων των αναλογιών στην μετά covid εποχή. Η Ελλάδα έρχεται πρώτη στις προτιμήσεις των Άγγλων διαχρονικά με στοιχεία ως το 2021 και η τάση για το 2022 θέλει τους Βρετανούς να επιλέγουν και πάλι την χώρα μας για τις διακοπές τους, κάτι που έγινε σαφές στις συναντήσεις μας στο stand της Πελοποννήσου.
Πραγματοποιήσαμε σημαντικές επαφές με φορείς του Τουρισμού, tour operators, αεροπορικές εταιρείες, ταξιδιωτικούς bloggers, ιδιοκτήτες που διαχειρίζονται πλατφόρμες νέων ηλεκτρονικών τεχνολογιών, με start up επιχειρήσεις αλλά και με διεθνή μέσα τουριστικής προβολής.
Από τις πιο σημαντικές παρουσίες και τις πιο εποικοδομητικές συναντήσεις ήταν αυτές με τον Πρόεδρο της Ένωσης Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων (ABTA) κ. Νόελ Ιωσηφίδη, την Διευθύντρια Πωλήσεων του Euronews κα Sabine Troccaz και με την εκπρόσωπο του Association for International Travel & Tourism κα Eugenia Alexa.
Ενδιαφέρουσες συζητήσεις είχαμε με τον Υπουργό τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια, τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη και την Διευθύντρια του ΕΟΤ του Ηνωμένου Βασιλείου κα Ελένη Σκαρβέλη, με την οποία σχεδιάσαμε μια στοχευμένη και συστηματική ψηφιακή καμπάνια της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των προορισμών της, όπως αυτός της Ερμιονίδας, κυρίως με travelling περιεχόμενο και θεματικές μορφές Τουρισμού.
Συμπερασματικά, οι όροι που έχουν δημιουργηθεί στην Τουριστική αγορά, με βάση τα επιθυμητά χαρακτηριστικά της Βρετανικής αγοράς, έχουν αλλάξει.
Ο επαναπροσδιορισμός της αγοράς του Τουρισμού, στην μετά covid εποχή, κατά γενική ομολογία όλων των παρευρισκομένων στην Έκθεση, γίνεται με όρους οι οποίοι ευνοούν την Πελοπόννησο και κατ’ επέκταση την Ερμιονίδα.
Στο χέρι μας είναι, με σκληρή δουλειά, να βελτιώσουμε το τουριστικό μας προϊόν και σε επίπεδο marketing αλλά και σε επίπεδο παροχών και υποδομών.
Ως Αντιδήμαρχος Τουρισμού, εκπροσωπώντας τον Δήμο Ερμιονίδας αλλά και όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις του τόπου στο Λονδίνο, προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την ομορφιά και την αυθεντικότητα της Ερμιονίδας, τις βιωματικές εμπειρίες που μπορεί να ζήσει κάποιος ερχόμενος στην περιοχή μας, την εγγύτητα του τόπου από τα δύο Διεθνή Αεροδρόμια αλλά κυρίως την ασφάλεια του προορισμού, εστιάζοντας στην ανάδειξη του τόπου μας ως ιδανικού προορισμού για όλες τις εποχές.
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημόσια το ξενοδοχείο Amanzoe και τα Ξενοδοχεία AKS για την ευγενική χορηγία των αεροπορικών εισιτηρίων και της διαμονής αντίστοιχα, ώστε να εκπροσωπηθεί η Ερμιονίδα στην μεγάλη Τουριστική Έκθεση ”World Travel Market” στο Λονδίνο. Προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κα Άννα Καλογεροπούλου, την διευθύντρια του γραφείου του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κα Παναγιώτα Ασημάκου και την διευθύντρια Τουρισμού της Περιφέρειας κα Κανέλλα Καράμπελα για την άρτια και εποικοδομητική συνεργασία κατά την διάρκεια της έκθεσης.
Με εκτίμηση
Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Ερμιονίδας
Λούμη Γιαννικοπούλου Αγγελική