Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσία του Δήμου Ερμιονίδας στην 38η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia που πραγματοποιήθηκε 10-12 Νοεμβρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Ο Δήμος Ερμιονίδας βρέθηκε στο Περίπτερο 15C της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων της Πελοποννήσου, εντυπωσίασε και προσέλκυσε για άλλη μια φορά τους φορείς του τουρισμού και τους επισκέπτες της Έκθεσης , ενώ πραγματοποιήθηκαν αρκετές B2B συναντήσεις με σκοπό την προβολή και την προσέλκυση επισκεπτών στον τόπο μας.
Κατά την διάρκεια των εγκαινίων η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη αναφερόμενη στον ελληνικό τουρισμό σημείωσε, πως παρά τις αντιξοότητες επέδειξε αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα ως σύνολο, γιατί είχε στέρεες βάσεις και διαθέτει ένα πολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο με αυξημένη τεχνογνωσία. Όπως ανέφερε δε, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα στοιχεία, σημειώνεται σημαντική αύξηση σε αφίξεις και έσοδα πάνω ακόμα και από τα επίπεδα προ της πανδημίας.
Τόνισε επίσης, πως η Philoxenia αποτελεί την ευκαιρία να παρουσιαστεί ότι νέο και καινοτόμο στις ταξιδιωτικές υπηρεσίες και στη φιλοξενία, αλλά και συνολικά στην τουριστική δραστηριότητα.
Πρόσθεσε μάλιστα, πως είναι και μια ευκαιρία να καταγράψουμε και να συζητήσουμε τα προβλήματα, να συνομιλήσουμε για μια συλλογική ευθύνη που έχουμε, ώστε να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τον κλάδο.
Το Περίπτερο του Δήμου Ερμιονίδας επισκέφθηκε η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, η Πρόεδρος του ΕΟΤ Κ. Άντζελα Γκερέκου, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Λάζαρος Κυρίσογλου, ο βουλευτής Πιερίας της ΝΔ κ. Ξενοφών Μπαραλιάκος, η βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Τουρισμού κ. Καλλιόπη Βέττα, η βουλευτής Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ κ. Κατερίνα Σπυριδάκη, η Αντιπεριφεριάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Βούλα Πατουλίδου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Στέλιος Αγγελούδης και ο Β’ Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης.
Τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Γεωργόπουλο συνόδευσαν η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Αγγελική Λούμη Γιαννικοπούλου, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Βίκυ Πραχαλιά, το μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης κ. Δαμιανός Νάκος και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ερμιονίδας-Πορτοχελίου κ. Μιχάλης Τριγκάκης.
Ευχαριστούμε θερμά τους ανθρώπους που πάντα μας στηρίζουν στις Εκθέσεις Τουρισμού με τα προϊόντα τους από την γη της Ερμιονίδας καθώς και τα μέσα για να δημιουργήσουμε ένα όμορφο τουριστικό περίπτερο, τους Βαγγέλη Δημαράκη, Παντελή Κολυμπάδη, Δημήτρη Κόντο, Γιώργο Ζαβαλάρη, Γιάννη Κοροντίνη, Τούλα Χατζοπούλου, Ελένη Τσιρτσίκου, Λίλα Ξαγοράρη, Νάντια Κωτσάκη, Σωτήρη Παπαγιανόπουλο, Γιάννη Καραγιάννη, Νίκο Δρούγκα, Πάνο Ευστρατίου, Άρη & Μάγδα Καρανικόλα, την οικογένεια Μπαϊρακτάρη, την Αγγελική και τον Κίμωνα από το Heli Cars.
Είστε όλοι σας Πρεσβευτές του τόπου μας, Πρεσβευτές της φιλοξενίας στην Ερμιονίδα!
Η Ερμιονίδα ψηλά, εκεί ακριβώς που της αξίζει!