Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμμετοχή του Δήμου Ερμιονίδας στην World Travel Market, μία από τις μεγαλύτερες Τουριστικές Εκθέσεις, στην καρδιά της τουριστικής αγοράς, το Λονδίνο.
Η Ερμιονίδα φιλοξενήθηκε στο stand της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο Περίπτερο του ΕΟΤ, όπου εκεί πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με ταξιδιωτικούς οργανισμούς και υψηλόβαθμα στελέχη του Τουρισμού.
Οι τρεις λέξεις κλειδιά που επικράτησαν κατά την διάρκεια της Έκθεσης ήταν Βιωσιμότητα, Θεματικός Τουρισμός και Επέκταση της Τουριστικής περιόδου.
Τα μηνύματα ήταν θετικά με την αισιοδοξία να επικρατεί αφού η βαριά βιομηχανία της Ελληνικής Οικονομίας είναι έτοιμη να γράψει ιστορία το 2024, εκτιμώντας πως θα ξεπεράσει τις φετινές επιδόσεις ρεκόρ.
Προσπαθούμε επιτυχώς τα τελευταία τέσσερα χρόνια να αφουγκραστούμε τις απαιτήσεις των εγχώριων και ξένων επισκεπτών στην Ερμιονίδα αλλά και τις ανάγκες της σύγχρονης πραγματικότητας, συνδυάζοντας την εικόνα του ήλιου, της θάλασσας και της γαστρονομίας, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην προώθηση του θεματικού τουρισμού, ώστε να εξασφαλίσουμε επισκέπτες καθ’όλη την διάρκεια του χρόνου.
Η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, στην WTM έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ολιστικό σχέδιο, ένα σχέδιο βασισμένο στην βιωσιμότητα, η οποία για να επιτευχθεί πρέπει να βασιστεί στην εκπαίδευση και την συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών.
Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Ερμιονίδας
Αγγελική Λούμη Γιαννικοπούλου