Σας προσκαλούμε στο Πορτοχέλι να γιορτάσουμε το Πάσχα, τη λαμπρότερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, που είναι ίσως η μοναδική γιορτή που κλείνει μέσα της όλα τα συναισθήματα. Από την αγωνία, τον πόνο τη θλίψη των Παθών και της Σταύρωσης, περνάμε στην αγαλλίαση και την ελπίδα που φέρνει η Ανάσταση.
Σας καλούμε το Σάββατο του Λαζάρου, να τραγουδήσουμε παρέα τα ”Λαζαράκια” στις γειτονιές και στην παραλία του Πορτοχελίου και να διηγηθούμε την ιστορία του αγαπημένου φίλου του Χριστού.
Σας καλούμε την Μεγάλη Παρασκευή στην Περιφορά του Επιταφίου. Ελάτε να ακολουθήσουμε μαζί με κατανυκτική μυσταγωγία την περιφορά του, στολισμένου με ευλογημένα λουλούδια, Επιταφίου στους δρόμους και τα σοκάκια του Πορτοχελίου σε ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον, με την συνοδεία των μυροφόρων κοριτσιών και της Φιλαρμονικής του Δήμου Ερμιονίδας.
Σας καλούμε το Μεγάλο Σάββατο, το βράδυ της Ανάστασης να ψάλλουμε μαζί το ”Χριστός Ανέστη” στις 12 το βράδυ, όταν ο ιερέας δώσει το Άγιο φως, γεμίζοντας τον ουρανό λευκά λουσμένα από φως αερόστατα και απολαμβάνοντας ένα υπερθέαμα φωτιάς και βεγγαλικών που με αγάπη και μεράκι ετοιμάσαμε για εσάς.
Την Κυριακή της Αγάπης σας καλούμε να απολαύσετε την παράδοση στο όμορφο Πορτοχέλι, παρακολουθώντας το Χορευτικό του Δήμου Ερμιονίδας να μεταλαμπαδεύει τους ρυθμούς της παράδοσης και στην συνέχεια να παρακολουθήσουμε παρέα, το Φαντασμαγορικό τελετουργικό ”Κάψιμο του Ιούδα” στο λιμάνι, υπό το φως των εντυπωσιακών πυροτεχνημάτων.
Σας καλούμε να κλείσουμε την βραδιά στο λιμάνι με τραγούδι και χορό με την Ορχήστρα ”9 Μποφόρ”. Να σας πιάσουμε από το χέρι, να χορέψουμε μαζί σας και να αισθανθείτε την ζεστή φιλοξενία του τόπου μας.
Σας περιμένουμε στο Πορτοχέλι.
Σας περιμένουμε στην Ερμιονίδα.