Μεγάλη συναυλία, παιχνίδια και εκδηλώσεις για το θαυματουργό φρούτο

Διημερίδα εκδηλώσεων, αφιερωμένη στην «10η Γιορτή Ροδιού-Ερμιόνη 2021», θα γίνει στο Κεντρικό Λιμάνι Ερμιόνης στις 30 και 31 Οκτωβρίου. Τα τελευταία χρόνια η «Γιορτή Ροδιού» αποτελεί θεσμό για την Ερμιόνη και προσελκύει πλήθος επισκεπτών προβάλλοντας σε όλους το φημισμένο Π.Ο.Π. «Ρόδι Ερμιόνης».

 

Οι εκδηλώσεις έχουν ως εξής:

Σάββατο 30 Οκτωβρίου:

  • 15:30, Ποδηλατάδα για μικρούς και μεγάλους (από το λιμάνι της Ερμιόνης στο κτήμα Κοντού, ξενάγηση στα ροδοπερίβολα και επιστροφή).
  • 17:30, Κέρασμα για τους μικρούς ποδηλάτες
  • 19:00, Συναυλία με τον Χρήστο Δάντη και το συγκρότημά του

Κυριακή 31 Οκτωβρίου:

  • 09:30, Κυνήγι χαμένου θησαυρού
  • 11:00, Έναρξη εκδήλωσης – Οι ομιλίες
  • 11:40, Παραδοσιακοί χοροί από την Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης
  • 12:00, Περιήγηση στην έκθεση- ζωντανή μουσική από ορχήστρα και ντόπιους καλλιτέχνες

 

Τα τελευταία χρόνια η «Γιορτή Ροδιού» αποτελεί θεσμό για την Ερμιόνη και προσελκύει πλήθος επισκεπτών προβάλλοντας σε όλους το φημισμένο Π.Ο.Π. «Ρόδι Ερμιόνης», έναν καρπό, ο οποίος χαρακτηρίζεται από γλυκιά γεύση που οφείλεται στην ισορροπημένη σχέση σακχάρων και οξύτητας.

Οι περιβαλλοντικές συνθήκες της Ερμιονίδας και η τοπική τεχνογνωσία που απορρέουν από έναν πολυετή πολιτισμό έχουν δώσει στο «Ρόδι Ερμιόνης» τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του που το έχουν ξεχωρίσει από άλλα ρόδια.

Η γιορτή ροδιού ξεκίνησε το 2011 από το Δήμο Ερμιονίδας στην προσπάθεια προώθησης και προβολής των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων με τη συνεργασία των παραγωγών των επαγγελματιών της περιοχής. Βασικός στόχος της γιορτής είναι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής να γευτούν το «Ρόδι Ερμιόνης» με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, όπου είναι η γλυκιά του γεύση και οι μαλακοί και αφράτοι σπόροι.