Είστε έτοιμοι; Είστε έτοιμοι για ένα ακόμα δυνατό Φεστιβάλ εδώ στην Ερμιονίδα;
Εμείς ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς γιατί για μια ακόμα χρονιά, η Ερμιόνη φοράει τα καλά της και περιμένει να υποδεχθεί φίλους, φιλοξενούμενους και επισκέπτες στην 11η Γιορτή Ροδιού, που θα πραγματοποιηθεί στις 29 & 30 Οκτωβρίου στον όμορφο και γραφικό αυτό τόπο της Ερμιονίδας. Ένα διήμερο όπου πρωταγωνιστούν το Ρόδι, η γεύση και η γαστρονομία. Εκθέσεις, εκδηλώσεις γαστρονομίας, μουσική και χορός περιστρέφονται γύρω από το πιο μεγάλο θησαυρό της Ερμιόνης.
Το γεγονός αυτό ενισχύει την γαστρονομία της Ερμιονίδας, την οποία προβάλλουμε ως μια εναλλακτική μορφή Τουρισμού. Άλλωστε η διατροφή αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της τουριστικής εμπειρίας για τον επισκέπτη. Το ”Ρόδι Ερμιόνης” συνδέεται άμεσα με την τοπική παραδοσιακή κουζίνα, υπάρχει ως κύριο συστατικό στα πιάτα των περισσότερων εστιατορίων της Ερμιονίδας και μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για τους τουρίστες, ώστε να επιλέξουν τον τόπο μας ως προορισμό για τις διακοπές τους.
Οι περιβαλλοντικές συνθήκες της Ερμιονίδας και η τοπική τεχνογνωσία που απορρέουν από έναν πολυετή πολιτισμό έχουν δώσει στο «Ρόδι Ερμιόνης» τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του που το έχουν ξεχωρίσει από άλλα ρόδια.
Ο καρπός χαρακτηρίζεται από γλυκιά γεύση που οφείλεται στην ισορροπημένη σχέση σακχάρων και οξύτητας. Οι σπόροι έχουν γλυκιά γεύση, είναι αφράτοι και ο πυρήνας που περιέχουν καταστρέφεται εύκολα με τη μάσηση.
Στηρίζουμε το ”Ρόδι Ερμιόνης”, στηρίζουμε την 11η Γιορτή Ροδιού, η οποία για μια ακόμα χρονιά είμαστε σίγουροι πως θα σας εντυπωσιάσει και σας προτρέπουμε να γίνετε μέρος αυτής της υπέροχης εκδήλωσης.
Σας περιμένουμε!