Η Χορευτική Ομάδα του Δήμου Ερμιονίδας μας προσκαλεί όλους την Πέμπτη 7 και την Παρασκευή 8 Ιουλίου και ώρα 21.30, στον προαύλιο χώρο του Α’ Δημοτικού Σχολείου Κρανιδίου να γιορτάσουμε παρέα τα 20 χρόνια ζωής της με μια καθυστέρηση 2 ετών, λόγω της πανδημίας.
Την Πέμπτη θα απολαύσουμε τα Χοροδρώμενα της Ερμιονίδας. Πρόκειται για παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από κάθε Κοινότητα του Δήμου μας που θα μας γυρίσουν πίσω στο χρόνο.
Γλέντι και χορός θα ακολουθήσει με τον Παναγιώτη Λάλεζα και την ορχήστρα του να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.
Την Παρασκευή το Χορευτικό του Δήμου Ερμιονίδας και το φιλοξενούμενο Χορόσημο του Δήμου Αργους θα μας παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα και ο Παναγιώτης Λάλεζας με τον συγκρότημά του θα μας συντροφεύσει για ακόμα μία βραδιά.
Σας περιμένουμε για να ξυπνήσουμε μνήμες και να μάθουμε από τους παλαιότερους, όπως λέει χαρακτηριστικά και ο Δάσκαλος της Ομάδας Δημήτρης Κοντοκάλης.
Ας παρασύρουμε τους επισκέπτες του προορισμού Ερμιονίδα που είναι εδώ και είναι πολλοί και να τους δείξουμε πως γλεντάμε εμείς εδώ, πόσο αγαπάμε το χορό, πόσο αγαπάμε την μουσική, πόσο αγαπάμε την παράδοση, πόσο αγαπάμε τον τόπο μας και πόσο φιλόξενοι είμαστε.
Απλά! Παραδοσιακά! Όπως παλιά!
Πέρασαν πολλά παιδιά και ενήλικες της Ερμιονίδας από αυτή την Ομάδα.
Έμαθαν παραδοσιακούς χορούς, γνώρισαν την παράδοση και τη λαογραφία μέσα από την κίνηση.
Ταξίδεψαν στο εξωτερικό και συμμετείχαν σε Φεστιβάλ προβάλλοντας με απόλυτη επιτυχία το ελληνικό στοιχείο.
Έζησαν τη μαγεία, χορέψαν ασταμάτητα, τραγούδησαν μέχρι να κλείσει η φωνή τους, αγκαλιάστηκαν, γλεντήσαν και χειροκροτηθήκαν δυνατά.
Μια ομάδα που ουσιαστικά μετράει 22 χρόνια ζωής.