Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φάρος δυναμώνει κόντρα στο πείσμα των καιρών και προχωρά από φέτος στην δημιουργία ενός ετήσιου Φεστιβάλ, το οποίο σηματοδοτεί μια μεγάλη γιορτή πολιτισμού.
Το Gourarmeno Festival, όπως θα ονομάζεται, είναι μία μεγάλη πρόκληση και παράλληλα μια μεγάλη πρόσκληση για ανάπτυξη του σύγχρονου περιφερειακού πολιτισμού. Νομίζω ότι αυτό είναι το σημείο στο οποίο προκύπτει η σύγκλιση: η πίστη στην εξυγιαντική δύναμη του πολιτισμού και της τέχνης. Το κοινό πάθος για τις τέχνες και τον πολιτισμό.
Οι δράσεις του φεστιβάλ απευθύνονται σε νέους και ενήλικες, σε μια παράλληλη προσπάθεια να βοηθήσουν το κοινό να αντιληφθεί τις διεξόδους που προκύπτουν από τη φαινομενικά στάσιμη πολιτιστική πραγματικότητα.
Όλες μας οι προσλαμβάνουσες διαμορφώνονται μέσα από ένα περιβάλλον σε κοινωνική, πολιτική και κυρίως οικονομική παρακμή. Έρχεται αυτό το σημείο, στο οποίο η παιδεία και ο πολιτισμός καθίστανται πλέον αναγκαίες συνθήκες ώστε να συμπληρώσουμε το πνευματικό απόθεμα που είναι απαραίτητο για να στοιχειοθετήσουμε την επόμενη ημέρα.
Συγχαρητήρια στα μέλη του Συλλόγου Φάρος για την δημιουργικότητα και την προώθηση της τέχνης και του πολιτισμού, συστατικά που θα λειτουργήσουν καταλυτικά στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος του προορισμού Ερμιονίδα.
Το φεστιβάλ είναι ένας ζωντανός οργανισμός και αν θέλουμε να παραμείνει τέτοιος πρέπει να λειτουργούμε έξω από δόγματα και παγιωμένες καταστάσεις.
Gourarmeno Festival λοιπόν, στο Πορτοχέλι και στο κτήριο Μίληση, που για το καλοκαίρι του 2022 θα σας προσφέρει ένα αξιόλογο καλλιτεχνικό τριήμερο εκδηλώσεων.
27/7 Συναυλία με την Φωτεινή Βελεσιώτου, 21.00
28/7 Χορωδιακή συνάντηση, 21.00
29/7 Παρουσίαση των βιβλίων του Μ. Μπουναρτζίδη από την Ένωση Συγγραφέων & Λογοτεχνών Αργολίδας, 21.00
Με την υποστήριξη του Ν.Π.Κ.Π.Α. Πολιτισμού & Παιδείας του Δήμου Ερμιονίδας και της Κοινότητας Πορτοχελίου.
Σας περιμένουμε!
Αγγελική Λούμη Γιαννικοπούλου
Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Ερμιονίδας