Εγκαίνια έκανε χθες το Gurarmeno Festival Portoheli στον προαύλιο χώρο του κτηρίου Μίληση, ένα festival το οποίο οραματίστηκε και δημιούργησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος ”Φάρος” σε συνεργασία με τον Δήμο Ερμιονίδας αλλά και με την οικονομική ενίσχυση μέσω χορηγιών από μέλη και φίλους του Συλλόγου.
Όσο για την χθεσινή βραδιά? Ονειρική!
Να σας πω την αλήθεια, γιατί αυτή θέλω πάντα να λέμε μεταξύ μας, την Φωτεινή Βελεσιώτου δεν την είχα παρακολουθήσει ποτέ, δεν την είχα ακούσει από κοντά, δεν είχα παρακολουθήσει την πορεία της και τα τραγούδια της. Ντροπή, το ξέρω!
Μου έλεγαν, δεν έχεις ακούσει τις ”Μέλλισσες”? Το είχα ακούσει το τραγούδι, όμως δεν ήξερα την ερμηνεύτρια!
Παραβρέθηκα χθες βράδυ στην εκδήλωση με το θεσμικό μου ρόλο για να τιμήσω σαν Αντιδήμαρχος την έναρξη του Festival, όχι σαν Αγγελική! Ένα θα σας πω, ξετρελάθηκα, διασκέδασα, τραγούδησα, κουνήθηκα, ταυτίστηκα με τραγούδια, συγκινήθηκα…σαν Αγγελική!
Μία καλλιτέχνης με όλη τη σημασία της λέξης, παλιάς αυθεντικής κοπής, με μοναδική χαρακτηριστική φωνή που δύσκολα την μπερδεύεις με άλλη. Μία γυναίκα χείμαρρος με χιούμορ και αμεσότητα που σαν προσωπικότητα σε κερδίζει αμέσως.
Ένα μεγάλο μπράβο στο Σύλλογο Φάρο για την επιλογή της Φωτεινής Βελεσιώτου, την οποία πλαισίωναν επάξια η Μαρία Φασουλάκη και οι εξαίρετοι μουσικοί. Δηλώνω εντυπωσιασμένη και σας βεβαιώνω πως όσοι δεν ήρθατε χθες, πραγματικά χάσατε, όπως έχασα εγώ που δεν πήγα να την ακούσω πέρυσι το καλοκαίρι!
Ένα μεγάλο μπράβο και στα κορίτσια και τα αγόρια της χορωδίας μας που συνόδευσαν με επιτυχία τη Φωτεινή στο πρώτο τραγούδι της συναυλίας!
Συνέχεια σήμερα, δεύτερη ημέρα του Festival, με την εξαιρετική συνάντηση χορωδιών και αύριο η τρίτη ημέρα και το κλείσιμο με την παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Μπουναρτζίδη!
Τα λέμε εκεί!
Αγγελική Λούμη Γιαννικοπούλου
Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Ερμιονίδας